efter at have været bosat i usa ii, et år minus en uge, har jeg efterhånden gjort mig mange tanker om kulturforskelle.

én ting som jeg har fundet meget interessant, og som er det eneste jeg vil tage op ii dette inlæg er, at føre sig frem.

i 1933 udkom en bog, “en flygtning krydser sit spor” og der er her vi første gang hører om ‘janteloven’

som vi vel alle er bekendte med. man skal altså ikke tro man er noget, og da slet ikke bedre end andre.

heldigvis er vi ved at have raslet janteloven af os, og man må nu gerne prale lidt, men for guds skyld ikke for meget. det er tydeligt at mærke, at loven ikke helt er glemt, i gode gamle Danmark.

interessant er nu, at se på den amerikanske kultur, og her kan jeg dog kun referere til hvad jeg nkender til, det dette ikke er gældende for hele USA.

men men men, tager man til hovedstaden, Washington DC er det en helt anden snak. hvertfald hvor jeg er færdes..

nu er det jo ikke nogen hemmelighed, at jeg godt kan lide at feste, og her ovre er ingen undtagelse. og det er her, jeg virkelig har lagt mærke til forskellen. går du på en natclub i DC, kan du hurtigt se, at man skal fører sig frem. der er her tale om det mandelige køn, i første omgang.

det stammer fra hiphop miljøet, da mmusikvideoer kom ud hvor diverse rappere viste hvor mange penge de havde. idet er altsså VIP, pelsjakker, champagne, masser af flasker, masser af piger.

går du ind på en natclub i DC, vil du se at VIP bordene er hævet, så man altså siddere højere opppe end ‘pøblen’ her oppe fra kan man se alle, men vigtigere end det, ALLE kan se DIG. drenge, mænd, fyre kald dem hhvad du vil, elsker at fører sig frem, og vise at de KAN købe et VIP bord for en aften, ikke nok med det, så er bordet fyldt med flasker, der bliver danset på bordene, de er trukket i deres dyreste outfit. det gælder om at vise, hvor godt man klarer sig, og det gælder om at være bedre end de andre VIP borde. “hov ham till højre har 4 flasker, så skal vi da have 7!”

need I say more? I don’t think so.

tager man til Randers, er der et enkelt eller 2 diskoteker der rent faktisk har et VIP bord. og ii så fald, er det halvt gemt væk, bagved dansegulvet, og der er ikke rigtig nogen der lægger mærke til en, for man råber ikke så højt om det. Det er også af min opfattelse, at danskere ikke er så vilde med at bruge penge, hvertfald ikke på at fører sig frem på den måde, vi er mere laid back, vi har stadig lidt af janteloven i os, vi hører måske heller ikke helt så meget hiphop.

så kan man jo tænke over hvad der er bedste. på mange punkter er vi danskere nok lidt mere fornuftige….. for mig som pige, er det klart bedre at gå ud i DC, det jeg ikke betaler en eneste dollar. haha!

det vsr bare et par tanker der lige blev ført… pink på hvidt :